fredag den 30. november 2012

Sceneskræk eller nervøsitet?

Af Emma Torp
Værterne er spændte, men er de klar til i aften? Kilder tæt på værterne har fortalt, at begge har haft søvnproblemer - er det nervøsiteten, der er på vej? Kan det være fordi de er bange for at Søren Wilken overtager deres show - eller fordi teknikken måske halter lidt?
 ”Jeg vågnede allerede klokken 4, men så lå jeg bare og spillede på min telefon.” lød det fra en træt Camilla få timer før showet.
Under første generalprøve, var der en del lydproblemer med værternes mikrofoner og deres hjemmelavede sang blev ikke som de og musikholdet havde håbet på. Tidligere har musikholdet påpeget, at værterne ikke sang højt nok og efter generalprøven siger de, at det stadig er et problem.
Efter prøven satte en af værterne sig på trappen med mavepine og måtte indtage en cola for at få styr på nerverne….
Trætte værter samler kræfter i sengen…




Generalprøve i billeder

Fredag formiddag blev der afholdt to generalprøver. Det forlyder at både Susan og Svend var tilfredse med resultatet. Med få tilretninger regner de med at alt er klart til det store show. 
















Mine bønner blev hørt

Nu er ugen snart slut og hvordan er det egentlig gået med vores bekymringer om maden?
Da vi spurgte Søren Wilken i tirsdags om konsekvenserne af, at der ikke er elever nede i køkkent, var han lidt bekymret og tvivlede på, om maden kunne holde samme høje kvalitet som til hverdag.

Idag har vi spurgt med Søren Wilken om han har haft årsag til bekymring. I går kunne han nemlig konstatere, at indtaget af  meget fisk og salat var under vanligt niveau.Tilgengæld er han en meget glad mand i dag efter at store mængder chilli con carne med bønner forsvandt som dug for solen. Han tilføjer med et glimt i øjet "aldrig er så mange af mine bønner blevet hørt".

Performanceuge set med praktikantøjne


Af: Janni Søgaard, praktikant. 
AaatjuvVv..En lille bitte forkølelse med på vejen til Monika og Janni, skal nu ikke stå i vejen for en spændende uge 
Det er meget forskelligt, hvordan eleverne angriber opgaverne og bruger tiden. Nogle af eleverne får afprøvet en pæn del gratis spil på nettet ind imellem, mens andre bliver helt grebet af stemningen, og bruger for eksempel tre kvarter nede i teatergarderoben på at vælge ét kostume, ikk’ Simon? 
De brede rammer i en performanceuge stiller både krav til lærerenes planlægning og at der er nogle gode ”tov -holdere”. Eleverne udfordres i at holde fokus og koncentration på målet samt at overholde deadlines undervejs.

Elevudtalelser
”Vi arbejder på kryds og tværs, - det styrker venskabsbånd på tværs af gange og klasser. Det giver en mega sjov, afslappende og anderledes stemning end i en alm. skoleuge og så er det fedt, at vi ikke har alm. timer”udtaler Mie Pedersen.
”Det er fedt med brede rammer - så føler man, at man har mere indflydelse på selve arbejdet og showet. Derved får showet en mere personlig betydning for os. Performanceugen er en god idé i stedet for kun alm. teater”  synes Mie Pedersen. 
Jeg er chef og folk lytter til mig”det er det fedeste ved den her uge, udtaler Emilie Jørgensen, redaktionschef fra Nyhedsbureauet.

Vi glæder os til at se et brag af at et show fredag aften på Halvorsminde Efterskole - Kortfilm, dans, livemusik, værter og meget mere. 
Med elevernes og lærernes engagement for performanceugen - så kan det ikke andet end at gå hen og blive en succes i aften.
Med venlig hilsen
fra praktikanterne