tirsdag den 27. november 2012

Teknikken ankommer


Tirsdag ved 12-tiden ankom en stor lastbil med det tekniske udstyr til showet, hvor eleverne skal styre alt selv. Helt fra fotografopgaver til at være producer skal eleverne varetage. Klaus Lauritsen, der skal rådgive eleverne, udtaler at han har det helt fint med, at eleverne får det fulde ansvar. Han siger, at performance-ugen bliver meget anderledes end de andre gange, han har deltaget i emneuger på Halvorsminde.  Tidligere var det teaterforestillinger, der var omdrejningspunktet og nu er der mange kortfilm, der skal vises. Han tilføjer ”Jeg stoler på Svends evne til at udvælge elever med et godt overblik til de ansvarsfulde opgaver”.

Det er Nicolaj Øvlisen, der får det store ansvar som producer, hans højre hånd som producerassistent er Karoline. Camilla, Ronnie, Mette og Mia T. får ansvaret som fotografer.  Lyd, CCU og afvikling kommer Rasmus, Peter N og Andreas til at stå for.

Tre drenge forsøger at åbne lastbilen med teknik


Hvor er knappen mon? - Ronnie giver op


Ronnie har indkaldt forstærkning. Mon det hjælper? Betryggende at vide, at det er disse drenge, der er ansvarlige for at styre teknikken til afviklingen af det store show…..


Adam som Tom Cruise


Som eneste dreng på danseholdet, har Adam fået tildelt en læderjakke, så han kan gå rundt og føle sig rigtig sej og være lige så lækker som Tom Cruise. Han skal have jakken på til showet på fredag, hvor han skal danse i rollen som Tom Cruise til musik fra ''Top Gun''.
Adam udtaler med et smil på læben ”Det går fint på danseholdet. Bare man gør noget for at være med i fællesskabet, går det nok”. 



Her ses Halvorsmindes svar på Tom Cruise.

Mysterie i musiklokalet


Af Emma Torp og Mia Toft

Der bliver spillet for fuldt drøn i musiklokalet. Musikholdet spiller bl.a. temasangene fra Ghostbusters, Pirates of the Caribbean og Top Gun.


Martin fra musikholdet vælger at spille musik i denne uge, da han har en stor interesse for faget. Ud af alle sangene, der bliver spillet er ”We’re All in This Together" fra High School Musical, Martins favorit, som holdet også skal optræde med sidst på ugen.

Da vores to journalister møder tre af musikholdets drenge virker de stærkt påvirket af den glade stemning i musiklokalet, og da vi stiller drengene spørgsmål, er det med et smil på læben.

På vej hen til musiklokalet ser journalisterne to efterladte plektre udenfor uden nogen ejer i nærheden.  Hvorfor ligger de der? Hvad vil der ske med showet, når guitaristerne ikke har deres plektre? Vil showet være uden en guitarsolo? Hvordan er det muligt at glemme to, så vigtige ting? Hvad skal der ske nu? Det er nogle af de utallige spørgsmål, der kommer ved at guitarristerne glemmer deres plektre rundt omkring på Halvorsminde Efterskole. Lærer Martin Øbo, der er ansvarlig for at bandet skal have deres ting i orden, synes at det er noget værre sjusk. Det går ud over alle i bandet, hvis ting mangler eller glemmes.


Vi har hørt fra anonyme kilder at lærer Martin har udtalt: ” At det er svært, at undervise 4 elever i at spille sangene på forskellige instrumenter og samtidigt selv spille på trommer.”



Martin selv benægter at være bagud. ”Vi følger tidsplanen, og er vi bagud, så vælger eller vrager vi blandt det, vi mangler.” Her på redaktionen håber vi blot, at der bliver musik til alle dansene på fredag….

Musikholdet er godt i gang med at øve til fredag.

De sørgelige rester efter en hård dag.