mandag den 26. november 2012

Pigerne danser, drengene spænder musklerne


Af Ida og Emilie. 
Statisk - Hvem laver hvad:
Kønsfordelingen er meget skæv rundt i værkstederne


Drenge
Piger
i alt
drenge i %
piger i %
scenografi
20
2
22
91%
9%
dans
1
23
24
4%
96%
musik
6
2
8
75%
25%
nyheder
0
8
8
0%
100%
film
16
13
29
55%
45%
storskærm
5
4
9
56%
44%
showvært
0
2
2
0%
100%
i alt
48
54
102



Nu er ugen skudt i gang og i dag har vi valgt, at sætte fokus på drenge og pige fordelingen ude på de forskellige værksteder på Halvorsminde Efterskole.
Statistikken viser at:
Der er klart overtal af drenge på de praktiske opgaver, som scenografi - måske fordi et krav var at man skulle være stærk, og det er en oplagt mulighed for at vise deres mandlighed - hvem ved?  Vores tal viser at kun 2 piger hjælper til med scenen.
 Ved dansen - er det pigerne der vil vise deres evner inden for den rytmiske del. Her behøves de ikke at slæbe og slide, men arbejde med dem selv og deres krop. Men blandt disse piger befinder sig én dreng - Adam.
Men hvad synes Adam egentlig om denne kønsfordeling?
”Jeg har valgt dans, fordi jeg godt kan lide at danse, og måske også lidt fordi at pigerne er lækre, men det siger vi ikke til nogen.  Pigerne er meget dominerende, men jeg har styr på det, og jeg har også været med til at bestemme noget af det vi laver, så alt i alt synes jeg faktisk, at det er meget godt”, siger Adam - dejligt omringet af kønne piger. 

Showværterne på slap line

Vi har talt med de to showværter, og spurgt om hvilke tanker de har gjort sig om deres roller. 

-       Camilla og Stephanie - begge 16 år: fortæller at de ønskede at være showværter for at opleve noget, for at holde en kæmpe fest, og for at prøve noget nyt og spændende.

Hvad har I lavet indtil videre?
-        Vi har forberedt showet, hvad vi skal sige og gøre. Det at være vært indebærer at holde masken og være seriøs. Man skal kunne arbejde sammen.

De cool og hårdtarbejdende showværter. De er helt cool, måske derfor den varme påklædning?


Scenografi


Scenografi indebærer at bygge scene, lægge gulv og gulvtæpper, sætte tilskuerpladser op og de får muligheden for at bruge deres muskler.


Hvordan er det gået i dag?
Oliver, 15 år: Vi har pillet lamper ned, taget scenedele ned fra teatret og hentet tæpper. Vi kommunikerer godt sammen og der er et godt sammenhold, siger Oliver.
                                      
Har I nået jeres mål for dagen?
Stubben, 17 år: Næsten, vi mangler at sætte lysbomme op.

Har I mødt nogen forhindringer?
Mathias, 16 år: Lamperne og ledningerne var svære, men vi fik styr på det ved at arbejde sammen.

Her ses de tunge scenekasser fra drama. 



Scenearbejdet når nye højder... Hvem sagde højdeskræk?


Teknik er inden for lys, lyd, storskærm, producer/producerassistent, båndafvikler, CCU og fotograf. Vi spurgte folk indenfor lyd og lys.

Hvor langt er I kommet?
<    Laurits, 16 år: Vi er kommet overraskende langt, vi mangler bare at få sat lysbommene op i løbet af dagen.
Er I stødt på nogen problemer/forhindringer?
      Ikke rigtig, alt er gået som planlagt. Det går utrolig godt og vi er alle gode til at samarbejde, siger Laurits.


Sceneteknikerne lægger planer for dagens arbejde i den tomme hal. 

Be happy


Be happy

Af Frida Buskov, Line Røge
Be happy lyder titlen på Karen, Karoline og Rosas kortfilm. Deres film handler om, at man skal være glad for det man har. Budskaberne og location har pigerne en forhåbning om bliver tydeligt for seerne.
Allerede efter første dag mangler de kun 3 scener. Det hele går meget hurtigere end de havde forventet. Pigerne er sikre på at blive færdige efter at have set hvor langt de er nået den første dag. De er alle vant til det med skuespil da alle tre har drama på Halvorsminde Efterskole.
De synes at det fedeste ved at lave en kortfilm er, at de selv kan bestemme og når de har et godt kamera, glider det hele bare derud ad.
”Den eneste forhindring vi har haft, er at Rosa ikke turde gå op ad trappen til loftet” fortæller Karen.


På billedet ser man Karen og Rosa der er ved at indspille en scene.


Så er ugen skudt igang

Ida Højen

Performanceuge på Halvorsminde

Så er det blevet uge 48. Ugen hvor Halvorsminde Efterskole kaster sig ud i et helt nyt projekt, i stedet for at lave drama, laver vi nu film og performance.  En hel uge med kreative tanker og sjov. Alt dette for at skabe et stort afsluttende show med live musik, dans og andre fremvisninger.

Igennem ugen arbejder elever på forskellige værksteder. De forskellige værkesteder består af : dans, kortfilm, musik, storskærm, scenografi, teknik, showværter og de spændende nyheder der kan læses på denne blog. Der bliver knoklet hårdt over alt på skolen, og eleverne gør deres bedste for at få et fedt resultat.

Her på siden vil vi i løbet af ugen skrive lidt om, hvad vi går og laver, vi vil holde jer opdateret om, hvad der sker i de forskellige værksteder.

Vi håber på en fyldt hal med et brag af fest og et super fedt show.